27-10-2022: avond over kinderarmoede

Onder het motto ‘Samen tegen kinderarmoede’ heeft Rotaryclub Haarlem KennemerLaat samen met de Haarlemse Alliantie Tegen Kinderarmoede een informatieavond in ‘Sociëteit de Vereeniging’ georganiseerd.

Kinderarmoede raakt ons allemaal. Het aantal kinderen dat in armoede leeft, wordt alsmaar groter mede door de gestegen kosten en inflatie. In sommige wijken in Haarlem, groeien 1 op de 3 kinderen op in armoede.  Er zijn kinderen die niet met een goed gevulde broodtrommel naar school komen, een zomerjas aan hebben in de winter of waarvan de thuissituatie door financiële middelen ernstig beperkt is. Stichting Leergeld ziet het aantal aanvragen voor een fiets, gymspullen of een laptop stijgen met 160% ten opzichte van vorig jaar.

Haarlemse Alliantie tegen Kinderarmoede

De Haarlemse Alliantie tegen Kinderarmoede is een overkoepelende organisatie die zich inzet om kinderarmoede te terug te brengen naar nul. Met als doel: Geen kinderarmoede meer in 2030. Deze avond was bedoeld om alle serviceclubs in Haarlem in omstreken bij elkaar te brengen zodat zij geïnformeerd konden worden over dit thema. Ook is er gekeken naar manieren om bij te dragen om kinderarmoede in Haarlem tegen te gaan.

Haarlemse serviceclubs slaan de handen ineen

Het werd een unieke avond, nog niet eerder kwamen zoveel serviceclubs uit Haarlem samen, ook landelijke besturen schoven aan. Tijdens de avond werden verschillende initiatieven gepresenteerd waaronder het oprichten van de ‘Vrienden van de Haarlemse alliantie tegen kinderarmoede’. Op deze manier kan ondersteuning worden geboden in de vorm van kennis, handen en geld. Zodat in 2030 geen kind in Haarlem meer in armoede hoeft op te groeien.

Word vriend Haarlemse Alliantie tegen Kinderarmoede

De Alliantie heeft veel vrienden nodig. Wil jij, jouw bedrijf of jouw club zich ook aanmelden als vriend, stuur dan een mail aan de Alliantie op info@kinderarmoedehaarlem.nl. Samen gaan we ons inzetten om kinderarmoede in Haarlem tegen te gaan.

SantaRun Haarlem op 16 december steunt Haarlemse alliantie tegen kinderarmoede

Rotaryclub Haarlem KennemerLaat organiseert al jaren het succesvolle evenement de ‘SantaRun’ dat op 16 december plaatsvindt. De Santarun loopt dit jaar voor de Haarlemse alliantie tegen kinderarmoede. Haarlem rent voor Haarlem, samen tegen kinderarmoede.

Wil jij ook mee rennen of als sponsor meedoen tegen kinderarmoede? Dat kan, inschrijven via www.SantaRunHaarlem.nl.

Voor meer informatie over dit onderwerp stuur een mail naar rotarykennemerlaat@gmail.com.