SantaBox in Noordhollands Dagblad van 10 november

Geen SantaRun in Haarlem dit jaar, maar SantaBox

De SantaRun in 2019.
© Archieffoto United Photos/Rob van Wieringen

De SantaRun gaat dit jaar niet door. Vanwege corona staat er dit jaar geen hardloopronde door de binnenstad op de agenda, maar kunnen Haarlemmers een speciaal kerstpakket bestellen.

Vorig jaar was het vijfde jubileum van de SantaRun, die begint op de Grote Markt. Dit jaar stond het evenement, waarbij deelnemers een kerstoutfit dragen, gepland op vrijdag 18 december. De pandemie gooit roet in het eten.

De SantaBox is een initiatief van Rotaryclub Haarlem Kennermerlaat. Jaarlijks haalt die club met de SantaRun geld op voor het goede doel. Het kerstpakket is een vervanger voor de SantaRun.

De box is gevuld met lekkernijen, zoals kerstbier, handgemaakte chocola, kaas, wijn en ambachtelijke vleeswaren. Bij het pakket zit ook een pocketboekje met informatie over de mooiste straten van Haarlem.

In 2019 is een bedrag opgehaald van 31.225 euro. Met de SantaBox hoopt de organisatie ook dit keer een mooi bedrag binnen te halen. De box is te bestellen voor 49,95 euro en heeft een waarde van 65 euro. Hiervan gaat 20 euro naar goede doelen, zoals Stichting Bretels, Jeugdfonds sport & cultuur en Kids Kleding Paradijs.

Bestellen kan tot 27 november 2020 via info@santarunhaarlem.nl

 

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20201109_71118661