Santa Run Haarlem 2019

Terugblik SantaRun Haarlem 2019

Jubileum editie SantaRun groot succes!!

SantaRun Haarlem werd 13 december 2019  voor de 5e keer georganiseerd, een jubileum editie! De grote markt kleurde rood en de sfeer zat er bij 2000 verklede Santa’s, kerstengelen, rendieren en elfjes goed in. SantaRun Haarlem is in de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland. Deze funrun wordt georganiseerd door Rotary KennemerLaat om geld in te zamelen voor het goede doel voor kinderen. Dit jaar is een recordbedrag opgehaald!

Om 18:00 uur knalde de confetti kanonnen voor de start van de Elfs Run. Deze run voor kids tot een jaar of 10 werd voor het eerst georganiseerd. Sportfever zorgde voor de warming up, zodat de Elfs opgewarmd van start gingen. De run ging 1100 meter door de prachtig versierde straten van Haarlem.

Op de Grote Markt was het een ware Christmas Party! Het plein en de kroegen kleurden rood en de sfeer zat er goed in. Sportcity wist de Santa’s, engelen en rendieren aan het springen te krijgen en al rennend, lopend of huppelend ging iedereen van start. Bij binnenkomst kon de maag gevuld worden met een heerlijke burger van The Bastard of een lekker frietje van Friethoes. Dit jaar kon er zelfs een kerstkaart gemaakt worden!

Het recordbedrag van 31.225 euro is opgehaald! Dit fantastische bedrag wordt door Rotary Kennemerlaat uitgereikt aan WeekendAcademie, Kinderuniversiteit Haarlem en stichting Hidup Baru. Met dit geld kunnen vele kinderen worden geholpen.

Bekijk de aftermovie van Santarun Haarlem 2019: